• Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

Проведе се първото от обществените обсъждания на архитектурния конкурс. Организаторите отправят покаНа 29 юни 2016 в залата на читалище „Отец Паисий -1859“ в Самоков се проведе първото предварително обсъждане на концепция за Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна част на к.к. Боровец.


Конкурсът се организира от Община Самоков с подкрепата на Камара на архитектите в България, Съюз на архитектите в България и Съюза на урбанистите в България.


Освен представители на възложителите в лицето на кмета на Самоков Владимир Николов и Главния архитект арх. Надежда Клинчева-Колева, и на организационния екип на конкурса – арх.Бойка Огнянова и урб.Ангел Буров, в обсъждането се включиха и представители на наемателите в територията, на някои от големите хотели в курорта, проектанти, туристи и жители на Самоков.


Видео-запис на проведената среща е достъпен ТУК и публично в YouTube.


Анализът на предложенията ще бъде взет предвид при изготвяне на заданието на конкурса, а представители на наемателите ще бъдат поканени за участие в работна група по заданието.


Община Самоков отправя покана и за предстоящото обществено обсъждане на конкурса в София на 7 юли 2016г., четвъртък, от 18:00 в Зала 2 на Централен дом на архитекта в София, ул.Кракра 11. Поканата е към всички с отношение към бъдещето на курорта, влючително и не само – посетители, туристи, професионално ангажирани специалисти, еколози, туроператори.


Организаторите отправят покана и за попълване на Анкетата за обратна връзка. Анкетата ще може да бъде попълнена и на място по време на предстоящото обсъждане.

Върни се към НОВИНИ

#новини

© Copyrights: Samokov Municipality

Organizers:    Urbanistas.eu

Please do not hesitate to contact us / За контакти:

 

info@borovetscompetition.com